Svet 0

20.08.2024.

10:02

Na potonuloj jahti bili milijarderi?; Potraga u toku

Spasilački timovi nastavili su potragu za šestoro nestalih ljudi, uključujući britanskog tehnološkog preduzetnika Majka Linča i njegovu ćerku, nakon što je juče kod obale Sicilije potonula luksuzna jahta tokom snažne oluje, pri čemu je jedna osoba poginula.

Izvor: Blic.rs

Na potonuloj jahti bili milijarderi?; Potraga u toku
Shutterstock/somkanae sawatdinak

Podeli:

Jedrilica "Bajezijan", dužine 56 metara, koja je plovila pod britanskom zastavom, prevozila je 22 osobe i bila je usidrena u blizini luke Portičelo kada ju je zahvatilo nevreme.

Među nestalima su Džonatan Blumer, predsednik kompanije za tržišni kapital "Morgan Stenli internešenel", i Kris Morvilo, advokat u "Kliford Čensu", koji je zastupao Linča na dugotrajnom suđenju u SAD. Linč je u Americi oslobođen od optužbi za prevaru.

Supruge obojice su takođe nestale, rekao je italijanskim medijima Salvatore Koćina, šef Civilne zaštite na Siciliji.

Specijalni ronioci stigli su do broda na dubini od oko 50 metara, ali je pristup olupini otežan zbog razbacanih objekata, saopštila je vatrogasna brigada.

Petnaest ljudi se spasilo pre nego što je brod potonuo, uključujući Linčovu ženu Anđelu Bakares, koja je vlasnica jahte, i njenu jednogodišnju ćerku.

Spasilačke ekipe pronašle su telo kuvara Rikarda Tomasa, državljanina Antigve.

Podsetimo, juče je luksuzna jahta u jakoj oluji potonula kraj glavnog grada Sicilije Palerma.

Ko je Majk Linč?

Linč je proveo više od decenije gradeći najveću britansku softversku kompaniju, a zatim skoro isto toliko vremena boreći se protiv optužbi za prevaru povezane sa prodajom te kompanije vredne više milijardi funti, navodi Rojters.

Linč je bio veliki finansijski partner kompanije Darktrace, britanske firme za sajber bezbednost koju je američka firma Thoma Bravo u aprilu ove godine kupila za 5,32 milijarde dolara.

Izvor upućen u spasilačku akciju potvrdio je da su Linč i njegova supruga, Anđela Bakares, bili na britanskoj jahti dužine 56 metara koja se našla usred neočekivano snažne oluje i potonula u ponedeljak u ranim jutarnjim satima u vodama nadomak Palerma.

Jahta je bila u vlasništvu Linčove porodice i u trenutku brodoloma na njoj su se nalazile 22 osobe.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: