Svet 1

14.03.2024.

23:55

Izrael odgovara Americi: Nismo mi banana republika

Partija premijera Izraela Benjamina Netanijahua, Likud, poručila je danas lideru demokrata u američkom Senatu Čaku Šumeru, koji je pozvao na održavanje izbora u toj zemlji da "Izrael nije banana republika".

Izvor: Tanjug

Izrael odgovara Americi: Nismo mi banana republika
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Podeli:

"Izrael je nezavisna i ponosna demokratija koja je izabrala premijera Netanijahua, nije neka banana republika. Netanijahu vodi odlučunu politiku koju podržava većina naroda", naveli su iz Likuda, preneo je Tajms of Izrael.

Iz Likuda su poručili da izraelska javnost podržava totalnu pobedu nad Hamasom, odbacuje bilo kakve međunarodne dikatate o stvaranju, kako navode, "palestinske terorističke države" i protivi se vraćanju Palestinske samouprave u Pojas Gaze.

"Očekujemo da senator Šumer poštuje izraelsku demokratski izabranu vladu i da je ne podriva. Tako uvek treba da bude, ali još više treba da bude tako u ratno vreme", dodao je Likud.

Šumer je ranije danas rekao da Izrael mora da izvrši "značajne korekcije kursa" kako bi postigao trajni mir sa Palestincima. U govoru u Senatu on je rekao da vlada izraelskog premijera Benjamina Netanijahua "više ne odgovara potrebama Izraela" nakon 7. oktobra.

Demokrata Šumer, dugo veliki pristalica Izraela i najviši izabrani američki zvaničnik Jevrejin, takođe je rekao da bi bila "ozbiljna greška" da Izrael odbaci rešenje o dve države i pozvao pregovarače u sukobu između Izraela i Gaze da učine sve što je moguće da se obezbedi prekid vatre, oslobode taoci i uputi pomoć Gazi.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: