Svet 0

20.08.2024.

9:40

IDF ušao u Kan Junis: Pronađena tela talaca

Izraelske odbrambene snage (IDF) potvrdile su da su pronašle tela šest izraelskih talaca u tunelu u Kan Junisu, na jugu Pojasa Gaze.

Izvor: Tanjug

IDF ušao u Kan Junis: Pronađena tela talaca
EPA-EFE/HAITHAM IMAD

Podeli:

IDF navodi da će nastaviti da istražuje uzroke smrti talaca, uključujući mogućnost da su ubijeni u izraelskom napadu, prenosi Tajms of Izrael.

Portal dodaje da je izraelska vojska imala tačne obaveštajne podatke koji su omogućili trupama 98. divizije i pripadnicima bezbednosne agencije Šin Bet da stignu do tunela u Kan Junisu i pronađu tela, usred nove ofanzive u gradu.

Veruje se da je 105 od 251 taoca koje je Hamas oteo prilikom napada 7. oktobra na Izrael i dalje u Gazi, uključujući i tela 34 taoca za koje je IDF potvrdio da su mrtvi.

Hamas je krajem novembra oslobodio 105 civila tokom jednonedeljnog primirja, a pre toga su oslobođena četiri taoca.

Vojnici su do sada spasili sedam talaca, a pronađena su i tela 30 talaca, uključujući tela trojice koje je vojska greškom ubila dok su pokušavali da pobegnu od svojih otmičara.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: