Svet 3

18.08.2024.

23:55

Nova pošast hara frontom: Rusi pucali na svoje; Ima mrtvih

Kako moral među ruskim vojnicima naglo opada, incidenti kada su pijani regruti pucali u sebe su u porastu.

Izvor: Klix.ba

Nova pošast hara frontom: Rusi pucali na svoje; Ima mrtvih
AP Photo/Andriy Andriyenko)

Podeli:

Samo od početka maja u bratoubilačkoj pucnjavi ubijeno je deset ljudi.

Najnoviji incident na društvenoj mreži Iks najavio je Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.

Kao i početkom maja, kada je jedan od vojnika ubio šestoricu njegovih saboraca, u sadašnjem slučaju, prema Geraščenkovim rečima, reč je o pripadnicima kriminalnih jedinica Oluja Z.

Prošlog juna, ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon o raspuštanju jedinice Oluja Z i njenoj zameni jedinicama Oluja V, međutim, prema ukrajinskim dopisnicima, Rusija nastavlja da raspoređuje obe jedinice.

Prema Geraščenkovim rečima, vojnici su se napili i počeli da pucaju na grupu svojih drugova.

Druga grupa nije čekala i uzvratila je udarac. Rezultat je jedan mrtav vojnik i nekoliko ranjenih. Ostale pijane vojnike vezali su za drveće i tukli.

Zapadne obaveštajne agencije zabeležile su brojne incidente bratoubilačke pucnjave od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Pored pomenutih šest ubistava početkom maja, samo dan pre njih, napio se pripadnik ruske 38. samostalne motostreljačke brigade i upucao još petoricu svojih saboraca.

Pre godinu dana čečenski i ruski vojnici počeli su da pucaju jedni na druge posle pijane tuče kod Mariupolja. Rezultat su četiri mrtva ruska vojnika i sedam civila.
 

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: