Svet 22

17.08.2024.

18:47

Evropi preti rat?!

Međunarodne organizacije moraju odmah da osude provokacije koje Kijev priprema u nuklearnoj elektrani Kursk, a njihov rezultat može biti katastrofalnih razmera u Evropi, navodi se u komentaru zvanične predstavnice ruskog MIP-a Marije Zaharove.

Izvor: Kurir.rs

Evropi preti rat?!
Profimedia

Podeli:

Međunarodne organizacije moraju odmah da osude provokacije koje Kijev priprema u nuklearnoj elektrani Kursk, a njihov rezultat može biti katastrofalnih razmera u Evropi, navodi se u komentaru zvanične predstavnice ruskog MIP-a Marije Zaharove na sajtu diplomatskog resora.

Zaharova je nagovestila da je, prema pristiglim informacijama, kijevski režim počeo da priprema napad na nuklearnu elektranu Kursk, piše TASS.

"Pozivamo međunarodne organizacije, posebno UN i IAEA, da odmah osude provokativne akcije koje priprema kijevski režim i da ne dozvole narušavanje nuklearne i fizičke bezbednosti nuklearne elektrane Kursk, što bi rezultiralo katastrofom velikih razmera u Evropi", naglasio je diplomata.

"Osim toga, takve akcije Kijeva ne samo da stvaraju direktnu pretnju nuklearnim elektranama, već i potkopavaju postulate IAEA o nuklearnoj bezbednosti, koje je formulisao šef agencije Rafael Grosi 2022. godine", nastavila je ona.

"Međunarodna zajednica mora da shvati da režim u Kijevu predstavlja opasnost za evropski kontinent."

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da će Moskva odmah preduzeti oštre vojne mere odmazde ako Kijev sprovede planove za stvaranje katastrofe sa radioaktivnom kontaminacijom u evropskom delu kontinenta.

Podeli:

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: