Svet 5

17.08.2024.

16:25

Rusi u strahu zbog nuklearne elektrane Kursk: Odgovorićemo brzo

Rusija će odmah odgovoriti na svaki pokušaj Ukrajine da napadne nuklearnu elektranu Kursk, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug

Rusi u strahu zbog nuklearne elektrane Kursk: Odgovorićemo brzo
RussianTanjug/ Defense Ministry Press Service via AP

Podeli:

"Ako režim u Kijevu počne da sprovodi zločinačke planove usmerene na stvaranje katastrofe izazvane ljudskom rukom u evropskom delu kontinenta, sa radioaktivnom kontaminacijom ogromnih teritorija, odmah će biti preduzete oštre vojne i vojno-tehničke mere kao odgovor", saopštilo je ministarstvo, prenosi RIA Novosti.

Ističe se da rusko ministarstvo odbrane ozbiljno shvata informacije dobijene nezavisnim kanalima o pripremama Kijeva za napad na nuklearnu elektranu Kursk i upozorava da se takvi postupci se smatraju direktnim kršenjem Konvencije o suzbijanju akata nuklearnog terorizma.

Dan ranije, predstavnik ruske agencije za sprovođenje zakona izjavio je za RIA Novosti da ukrajinska vojska planira napad na nuklearne elektrane Kursk i Zaporožje i upozorio da zvanični Kijev namerava da upotrebi raketna punjenja sa sa radioaktivnim supstancama, koja su već dostavljena u grad Želte Vode u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Pročitajte još:

Užas: Sve je razoreno, leševi se raspadaju na ulicama...

Ukrajinci, zabrljali ste

Pogođeno je: Velika eksplozija VIDEO

Sprema se katastrofa? "Ukrajina planira napad na nuklearne elektrane Kursk i Zaporožje"

Ako ovako nastave... "Ukrajina napreduje od 1-3 km u nekim delovima Kurske oblasti"

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: