Svet 0

16.08.2024.

23:25

Ako ovako nastave... "Ukrajina napreduje od 1-3 km u nekim delovima Kurske oblasti"

Vrhovni komandant ukrajinskih oružanih snaga Oleksandr Sirski izjavio je danas da ukrajinske snage napreduju između jednog i tri kilometra u nekim delovima ruske Kurske oblasti.

Izvor: Tanjug

Ako ovako nastave... "Ukrajina napreduje od 1-3 km u nekim delovima Kurske oblasti"
EPA-EFE/YEVGEN HONCHARENKO

Podeli:

Ukrajina je saopštila da je preuzela kontrolu nad 82 naselja u toj oblasti, koja pokrivaju površinu od 1.150 kvadratnih kilometara, nakon što je 6. avgusta pokrenula veliku ofanzivu na to pogranično područje, prenosi Rojters.

Sirski je putem video linka informisao predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog o borbama u području Malaje Loknije, oko 11,5 kilometara udaljenom od ukrajinske granice.

"Generalno, situacija je pod kontrolom, sve se odvija po planu", kazao je Sirski.

On je dodao da se nada da će borbe kod Malaje Loknije omogućiti ukrajinskoj vojsci da dođe do mnogo zarobljenika.

Ukrajinski zvaničnici izvestili su da su tokom akcije u regionu Kurska zarobljene stotine ruskih vojnika, što će, kako se nadaju, ubrzati razmenu ukrajinskih boraca koji su u ruskom zatočeništvu.

Sirski je dodao da se intenzivne borbe nastavljaju na istoku ukrajinskog ratišta, posebno u oblastima Toreck i Pokrovsk.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: