Svet 0

16.08.2024.

18:31

Besni požar u Turskoj: Vatra se približava naseljima FOTO

Šumski požar u turskoj zapadnoj provinciji Izmir, potpomognut jakim vetrom, bliži se stambenim naseljima zbog čega je jedan broj ljudi evakuisan, saopštio je danas lokalni guverner.

Izvor: Tanjug

Besni požar u Turskoj: Vatra se približava naseljima FOTO
Profimedia

Podeli:

Istovremeno, vatrogasci nastoje da lokalizuju požare na severu Turske, prenosi Rojters. Požar u Izmiru izbio je kasno sinoć u okrugu Karsijaka, a uzrok za sada nije poznat.

Guverner Izmira, Sulejman Elban, rekao je da požar gori na četiri, pet različitih područja uprkos naporima da se lokalizuje uz pomoć aviona, helikoptera i drugih vozila. On je dodao da je jedno selo evakuisano.

"Sve je teže intervenisati pošto se požar veoma približio naseljima. Za sada niko nije stradao", naveo je Elban i dodao da je više kuća izgorelo.

On je kazao da se intervencije iz vazduha često moraju zasutavljati zbog vetra koji dostiže brzinu do 80 kilometara na sat. Požari gore i na severozapadu Turske, u okrugu Ečeabat u provinciji Čanakale, kao i provincijama Bolu i Manisa.

Ranije danas, ministar poljoprivrede i šumarstva, Ibrahim Jumakli, rekao je da je požar u provinciji Čanakale, koji je izazvao električni stub pored puta, lokalizovan, dok je vatra u Maniši delimično lokalizovana.

On je upozorio na povećani rizik od požara u naredna tri dana zbog visokih temperatura, niske vlažnosti i jakog vetra.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: