Svet 14

16.08.2024.

15:01

Poziv koji se ne odbija? Rusi, predajte se, nećemo vam ništa

Dobrovoljci Legije slobode Rusije, boreći se na strani Ukrajine, pozivaju ruske vojnike na predaju uz mogućnost pridruživanja ukrajinskoj vojsci.

Izvor: Klix.ba

Poziv koji se ne odbija? Rusi, predajte se, nećemo vam ništa
EPA/SHAWN THEW

Podeli:

"Vaši politički savetnici, koji sede iza linija fronta, snažno preporučuju da se ne predate, već da se raznesete sopstvenom granatom. Ali stotine ruskih vojnika koji ignorišu zločinački nalog, biraju da žive radije nego da umru za novu medalju ili još jedan dvorac za Valerija Gerasimova", stoji u poruci Legije.

Ističu da je ova odluka zdrava alternativa bezumnoj smrti.

"Pozivamo sve pripadnike Oružanih snaga Rusije da se dobrovoljno predaju Oružanim snagama Ukrajine, kao što su to učinile vaše kolege. A za one koji žele da nastave da se bore za pravu budućnost Rusije, još uvek postoji opcija da se pridruže Legija", rekli su.

Dobrovoljci su rekli da su spremni da razgovaraju sa svima koji žele da okrenu oružje protiv Kremlja.

Prema nekim izveštajima, Ukrajina je tokom ofanzive na Kursku oblast zauzela 1.000 kvadratnih kilometara opreme. Legija slobodne Rusije je vojna formacija koju podržavaju Ukrajinci, koju čine Rusi koji se suprotstavljaju Putinovom režimu.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: