Svet 1

16.08.2024.

11:57

Belorusija sprema vojsku: Počinje novi rat?

Ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenin i izjavio je danas da postoji velika verovatnoća oružanih provokacija iz Ukrajine.

Izvor: Tanjug

Belorusija sprema vojsku: Počinje novi rat?
EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Podeli:

Hrenin je na sastanku o pitanjima vojne bezbednosti, kojem je prisustvovao predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko i najviši vojni i bezbednsoni zvaničnici, rekao da ukrajinska strana sprovodi kontinuirano izviđanje bespilotnim letelicama, uz pokušaje da naruši beloruski vazdušni prostor, prenosi Belta.

''S obzirom na prisustvo ukrajinskih oružanih formacija u pograničnim oblastima, ostaje velika verovatnoća pripreme i izvođenja oružanih provokacija na našoj teritoriji'', naveo je Hrenin.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je na sastanku da Belorusija ima sve što joj je potrebno da odbije moguće, kako je naveo, "prljave trikove protiv nje".

''Ministar, državni sekretar, i predsednik Komiteta državne bezbednosti me izveštavaju da smo potpuno spremni da se suprotstavimo pretnjama koje postoje protiv Belorusije'', istakao je Lukašenko.

Na sastanku su učestvovali i državni sekretar Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandar Volfovič i načelnik Generalštaba Pavel Muravejko.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: