Svet 0

16.08.2024.

13:26

Odmazda: "Odgovor će biti bolan"

Sajed Abdul Malek Badreddine al-Houthi, lider jemenskog Ansarullaha (Huti), potvrdio je da će se odmazda protiv Izraela desiti bez obzira na pritisak i mobilizaciju Zapada, ističući da će odgovor biti bolan.

Izvor: Klix.ba

Odmazda: "Odgovor će biti bolan"
Profimedia

Podeli:

U govoru u četvrtak, Sajed Al-Huti je rekao da se podrška Gazi nastavlja na svim frontovima, naglašavajući da je odluka o odmazdi Osovini otpora neizbežna.

"Sledi odgovor, a odluka je konačna i neopoziva. To je moralna, humanitarna i etička obaveza i nepokolebljivo obećanje onih koji su i rečju i delom dokazano dostojni povjerenja. Osim toga, odgovor je i praktična neophodnost odvraćanja Neprijatelj Izraela“, rekao je Sajed Abdul Malek.

Sajed Al Huti je istakao da Amerikanci ulažu sve napore da obuzdaju odgovor političkim manevrima, uključujući razgovore o dijalogu i pregovorima, upozoravajući na njihov potencijalni uticaj.

On je dalje objasnio da je Hamas mudro krenuo ovim političkim putem, reagujući mudrim potezom koji razotkriva američke namere i njene vojne poteze.

"Raspoređivanje mornaričkih snaga SAD i dolazak aviona u američke baze u arapskim zemljama neće promeniti odluku o odmazdi. Odgovor neprijatelju je strateška i suštinska mera za odvraćanje zločinačkog i zlonamernog izraelskog neprijatelja, koji drsko čini zločine. Bez obzira na pokušaje obuzdavanja odgovora, oni će propasti", insistirao je lider Huta.

Pored toga, Sajed Al-Huti je naglasio da je odluka neizbežna sa svih frontova podrške, a svako odlaganje odgovora je proračunata mera kako bi se osiguralo da je bolno za neprijatelja, posebno u svetlu američke mobilizacije usmerene na ublažavanje njegovog uticaja. ."

Sajed Al-Huti je izjavio da je kašnjenje u odgovoru imalo opipljiv uticaj na neprijatelja, koji se nikada ranije nije suočio sa takvim strahom. Ovo je očigledno u otkazivanju letova i široko rasprostranjenoj uznemirenosti među izraelskim naseljenicima. Panika i strah zahvatili su ceo izraelski okupacioni entitet.

"Uprkos skeptičnoj medijskoj hajki, odgovor otpora definitivno i nepobitno dolazi", dodao je Sajed Al Huti.

Govoreći o libanskom frontu podrške, rekao je Sajed Abdul Malik al-Huti.

"Uticajne operacije Hezbolaha protiv izraelskog neprijatelja se nastavljaju, kao što video snimci pokazuju. Strah i uznemirenost među cionistima u vezi sa odgovorom grupe su očigledni, jer se očekuje da će biti i bolni i posledični."

Konačno, lider Ansarulaha je rekao da je grupa ove nedelje koristila 15 balističkih i krstarećih projektila, kao i dronove, za izvođenje operacija protiv brodova koji su prekršili zabranu ulaska u luke u Izraelu.

On je naglasio da je odgovor Hutija na cionističku agresiju na Al-Hudajd neizbežan, uz „dobro definisan kurs, pedantne pripreme, strateške taktike i dodeljene resurse“.

"Naš narod Jemena podnosi velike žrtve i mučenike, pokazujući svoju nepokolebljivu posvećenost u vreme kada su mnogi u naciji pokolebali u svojoj podršci Palestini", zaključio je Sajed Abdel Malek.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: