Svet 0

16.08.2024.

10:56

Džo uzvraća posle "270 godina u Senatu": "On nije Donald Tramp, već Donalda Damp"

Predsednik SAD Džo Bajden na sinoćnjem skupu u Merilendu uzvratio je Donaldu Trampu, nazvavši ga "đubretom"!

Izvor: Kurir.rs

Džo uzvraća posle "270 godina u Senatu": "On nije Donald Tramp, već Donalda Damp"
EPA-EFE/JIM LO SCALZO/JIM BOURG/POOL

Podeli:

Džozef Bajden i potpredsednica SAD Kamala Haris, tokom svoje sinoćne zajedničke kampanje posvećene zdravstvu, bili su prekinuti od strane pro-palestinskih pristalica koji su upali na događaj.

Demonstranti su upali na konferenciju u Merilendu, gde su pristalice Demokrata aplaudirale predsedniku i uzvikivali "Hvala ti, Džo!".

Iako mu je bilo neprijatno, Bajden je nastavio svoj govor, čak se i našalio. 81-godišnji američki predsednik aludirao je na svoje godine.

"Ja sam u Senatu već 270 godina. Počeo sam kao jako mlad. Sad sam baš star, dođavola", rekao je Džo Bajden koji je "potkačio" i republikanskog kandidata za predsednika Donalda Trampa.

"On nije Donald Tramp, već Donalda Damp", poručio je. (igra reči; damp/dump/ na engleskom znači "deponija, đubre").

Dan ranije na skupu u Merilendu, Donald Tramp vređao je Kamalu Haris, i zbijao šale na Bajdenov račun.

U Merilendu su predsednik SAD i Kamala Haris najavili sporazume o nižim troškovima lekova za prvih 10 lekova odabranih u okviru programa pregovora o cenama. Među medikamentima su oni koji leče dijabetes, krvne ugruške, srčanu insuficijenciju, reumatoidni artritis i rak krvi, piše Times of India.

"Kao potpredsednik, zajedno sa Džoom Bajdenom, našim predsednikom, konačno smo se pozabavili dugotrajnim pitanjem koje je godinama predstavljalo jedan od najvećih izazova na ovu temu, a to je da je Medicare-u zakonom zabranjeno da pregovara o nižim cenama lekova, i taj trošak je prebačen na naše seniore", rekla je Haris, te dodala: "Ali ne više".

O lekovima je nedavno, u intervjuu Ilonu Masku, govorio i kandidat Republikanaca Donald Tramp.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: