Svet 11

16.08.2024.

23:38

Rat – dan 905: Žestoko na frontu; Padaju granate; Naređena evakuacija

Sukob u Ukrajini – 905. dan.

Izvor: B92.net

Rat – dan 905: Žestoko na frontu; Padaju granate; Naređena evakuacija
Profimedia/Pablo Miranzo/Anadolu/ABACAPRESS.COM

Podeli:

Britanski "San" objavio je video-reportažu o borbama u Kurskoj oblasti, pokazavši uništeni britanski tenk "čelindžer" koji je bio isporučen ukrajinskoj vojsci.

Kako se navodi, tenk je uništen dronon, a potom je došlo i do eksplozije. Kao potvrdu prikazana je cev uništenog tenka.

Završeno

23:34

Boris Džonson: Dozvolite Kijevu da gađa ciljeve na teritoriji Rusije

Bivši permijer Velike Britanije Boris Džonson, komentarišući napad Ukrajine na rusku Kursku oblast, pozvao je Zapad na dozvoli Kijevu da koristi zapadno oružje kako bi gađao ciljeve na teritoriji Ruske Federacije kako bi "završio posao".

Džonson je napad Ukrajine na Kursku oblast nazvao "najboljim vestima za dugo vremena".

23:33

20:50

Rusko MSP uputilo protest italijanskoj ambasadorki zbog novinara RAI u Kursku

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije danas je pozvalo italijansku ambasadorku u Moskvi Čečiliju Pičoni i uputilo protestnu notu zbog ulaska novinara italijanskog državnog emitera RAI u rusku Kursku oblast da bi izveštavala o napadu ukrajinskih trupa, saopštilo je to ministarstvo.

''Ambasadorki je izražen snažan protest u vezi sa postupkom filmske ekipe italijanske državne televizijske i radio kompanije RAI koja je ilegalno ušla na teritoriju Ruske Federacije da bi prikrila zločinački teroristički napad ukrajinskih militanata na Kursku oblast“, navedeno je na sajtu ruskog ministarstva.

Ministarstvo je napomenulo da su italijanski dopisnici iskoristili boravak u Rusiji šireći ''propagandnu podršku zločinima kijevskog režima'', kao i da su prekršili ''ruske zakone i elementarna pravila novinarske etike'', prenose RIA Novosti.

Ruska agencija navodi da nadležni organi ispituju okolnosti akcija italijanskih novinara, a koje se potpadaju pod krivični zakonik Ruske Federacije.

17:16

Alimenko: Od početka napada na Kursku oblast u bolnici više od 140 osoba

Više od 140 ljudi, uključujući 10 dece, povređeno je i primljeno u bolnice od početka napada Oružanih snaga Ukrajine na oblast Kursk, izjavio je danas vršilac dužnosti zamenika ministra zdravlja tog regiona Pavel Alimenko.

On je kazao da u medicinskim ustanovama u regionu ima dovoljno mesta, lekova i osnovnih namirnica.

"U stalnoj smo interakciji sa Ministarstvom zdravlja Ruske Federacije, Federalnim centrom za medicinske katastrofe i drugim resorima kako bismo obezbedili neophodan operativni rad", precizirao je Alimenko, prenosi TASS.

15:55

13:41

Oglasio se Podoljak: Ne zanima nas zauzimanje ruske teritorije, već...

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihajlo Podoljak izjavio je da Ukrajina "nije zainteresovana za okupaciju ruske teritorije".

"Ukrajina vodi isključivo odbrambeni rat, striktno u okviru međunarodnog prava", naveo je Podoljak.

Napomenuo je i da će se potencijalni pregovori voditi isključivo pod ukrajinskim uslovima, kao i da Ukrajina neće moliti za razgovore.

"Osim ekonomskih i diplomatskih, ovo je i vojno oruđe. Moramo da nanesemo značajne taktičke poraze Rusiji", istakao je Podoljak.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: