Svet 0

16.08.2024.

7:06

Potpuni haos: Upali u selo i sve zapalili VIDEO

Desetine izraelskih doseljenika zapalile su kuće i automobile u jednom selu na okupiranoj Zapadnoj obali, a palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je najmanje jedna osoba poginula.

Izvor: Klix.ba

Potpuni haos: Upali u selo i sve zapalili VIDEO
EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Podeli:

Doseljenici - neki od njih su nosili maske - bacali su kamenje i molotovljeve koktele dok su u četvrtak uveče napali selo Džit u blizini grada Nablusa, saopštile su Izraelske odbrambene snage (IDF).

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je poginuo lokalni muškarac u ranim dvadesetim, a da je još jedna osoba teško povređena u grudi. IDF kaže da istražuje izveštaj o smrti.

Izraelski politički lideri osudili su napad, obećavajući da će kazniti počinioce. Nakon ovog događaja u Jiti je priveden državljanin Izraela.

Iz kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanjahua saopšteno je da će „oni odgovorni za bilo koji zločin biti uhvaćeni i procesuirani“.

Palestinci redovno optužuju izraelske snage bezbednosti da dozvoljavaju grupama nasilnih doseljenika da napadaju njihova sela.

Prema OCHA - Kancelariji UN za humanitarna pitanja - od oktobra je bilo više od 1.000 napada naseljenika na Palestince, pri čemu je najmanje 1.390 ljudi - uključujući 660 dece - raseljeno, prenosi BBC.

Podeli:

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: