Svet 12

15.08.2024.

16:38

Ovo su zarobljeni ruski vojnici u Kursku: Pronašli ih u tajnim tunelima, komandanti pobegli VIDEO

Ukrajinska vojska ne samo da je zarobila 102 ruska vojnika u Kurskoj oblasti, već je zaplenila svo oružje i okupirala tunele koje su koristile ruske snage.

Izvor: Kurir.rs/Kyiv Post

Ovo su zarobljeni ruski vojnici u Kursku: Pronašli ih u tajnim tunelima, komandanti pobegli VIDEO
Profimedia

Podeli:

Specijalne snage ukrajinske službe bezbednosti (SBU) uhvatile su 102 ruska vojnika u sredu 14. avgusta u regionu Kursk u Rusiji, što trenutno predstavlja najveće pojedinačno zarobljavanje neprijateljskih trupa, piše Kijev post, koji je objavio ekskluzivne fotografije zarobljenika.

"Zarobljavanje je rezultat uspešne operacije jedinice SBU-ovog Centra za specijalne operacije „A“ koja je preuzela, očistila i zauzela dobro utvrđeno uporište neprijateljskog bataljona. Kompleks rovova je sadržao podzemne komunikacije, stambene prostore, trpezariju, oružarnicu, pa čak i kupatilo", piše ukrajinski portal.

Izvori SBU rekli su da su zarobljeni vojnici bili iz 488. gardijskog motornog streljačkog puka i čečenske jedinice specijalnih snaga "Ahmat" koji su se predali uprkos tome što su imali dovoljno zaliha i municije.

Projekat "Želim da živim", koji pomaže Rusima da se dobrovoljno predaju ukrajinskom zarobljeništvu, pisao je jutros na svom Telegram kanalu da je oko 100 ruskih vojnika ostavljeno u tunelima u Kursku. Napustili su ih njihovi komandanti, nakon čega su doneli razumnu odluku da se predaju.

"Teško je boriti se kada su ti komandanti obični osvetnici i lopovi, a sa boka te "čuvaju" banditi Kadirova koji bi prodali sve i svakog samo da ne budu uhvaćeni", piše u objavi na Telegramu.

Pročitajte još:

"Totalni haos i panika": Ruska vojska pobegla

Odlučeno je: Hitna evakuacija

U Rusiji osvanuo oglas: Trebaju nam ljudi da kopaju rov u Kursku

"Putin je u apsolutnom šoku"

Sada i zvanično: Formiraju tampon zonu

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: