Svet 0

15.08.2024.

15:54

U mraku su – "Ernesto" sve uništio VIDEO

Gotovo polovina potrošača ostala je u Portoriku bez struje usled obilne kiše iz uragana Ernesto.

Izvor: Beta

U mraku su – "Ernesto" sve uništio VIDEO
EPA-EFE/THAIS LLORCA

Podeli:

Ernesto, koji je iz tropske oluje juče prerastao u uragan, kreće se ka ostrvu Bermuda brzinom od 26 kilometara na čas iznad otvorenog okeana 1.085 kilometara jugozapadno od ostrva, sa maksimalnim vetrom od 140 kilometara na čas.

Upozorenje o uraganu je izdato za Bermude, gde su uslovi za tropske oluje mogući sutra, a uslovi za uragan u subotu. Upozorenja na tropsku oluju su ukinuta za Portoriko i okolna ostrva Vijekes i Kulebra i za američka i britanska Devičanska ostrva, nakon što je oluja prošla.

Prijavljen je nestanak struje na celom ostrvu na Sent Krou, a najmanje šest stubova za mobilnu telefoniju bilo je van funkcije širom Devičanskih ostrva, rekao je Deril Džešen, direktor za upravljanje vanrednim situacijama.

Škole i institucije zatvorene su u američkim i britanskim Devičanskim ostrvima i Portoriku, gde su prijavljene obilne poplave u nekoliko oblasti. Otkazano je više od 140 letova za i iz Portorika.

Upozorenje o poplavama je ostalo na snazi zbog kiše koja i dalje pada.

Ernesto, uragan kategorije jedan, postepeno jača i mogao bi da postane uragan kategorije tri do petka. Očekuje se da će njegov centar u subotu proći blizu Bermuda. Prognozirane su obilne padavine.

"Stanovnici se sada moraju pripremiti pre nego što se uslovi pogoršaju", rekao je ministar za nacionalnu bezbednost Bermuda Majkl Viks.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: