Svet 0

15.08.2024.

10:20

Zauzimaju Rusiju: Proglašena vanredna situacija u Belgorodu VIDEO

U Belgorodskoj oblasti proglašena je vanredna situacija na federalnom nivou, saopštila je pres-služba ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Izvor: Blic/Ria.ru

Zauzimaju Rusiju: Proglašena vanredna situacija u Belgorodu VIDEO
EPA/YURI KOCHETKOV

Podeli:

Napominje se da je 15. avgusta održana vanredna sednica vladine komisije za sprečavanje i otklanjanje vanrednih situacija i obezbeđenje požarne bezbednosti na dnevnom redu rasprave, piše Ria.ru.

"U skladu sa informacijama dobijenim tokom izveštaja, predlažem da se vanredna situacija koja je nastala u Belgorodskoj oblasti klasifikuje kao federalna vanredna situacija i uspostavi savezni nivo reagovanja", rekao je šef ruskog Ministarstva za vanredne situacije Aleksandar Kurenkov, kako se navodi.

U Rusiji je izbila kriza nakon upada ukrajinskih snaga u pograničnu Kursku oblast 6. avgusta. I Belgorodska oblast se našla na meti Ukrajine. Prema objavama na društvenim mrežama i video snimcima (gore), ukrajinske trupe su ušle u Belgorodsku oblast 10. avgusta.

Rusija je 9. avgusta proglasila vanredno stanje na "federalnom nivou" u regionu Kursk.

Napad dronovima na Šebekino, četvoro povređenih

Četiri civila povređena su danas u ukrajinskom napadu dronovima na grad Šebekino u ruskoj Belgorodskoj oblasti, saopštio je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov.

"Grad Šebekino napadnut je dronovima ukrajinskih oružanih snaga. Četiri civila su povređena, uključujući dva radnika hitne pomoćni", napisao je on na svom Telegram kanalu, prenosi Taš.

Prethodno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su ruski PVO sistemi tokom noći i rano jutros oborili dva ukrajinska drona.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: