Svet 5

14.08.2024.

23:50

Amerikanci su preterali? "Nikad ne bockaj ruskog medveda"

Ruska poslanica i bivša agentkinja Marija Butina izjavila je danas da je Zapad umešan u ukrajinski upad na rusku teritoriju i time provocira Rusiju na opasnu eskalaciju.

Izvor: Index.hr

Amerikanci su preterali? "Nikad ne bockaj ruskog medveda"
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Podeli:


Sjedinjene Države i drugi zapadni podržavaoci Ukrajine negirali su da su unapred obavešteni o ukrajinskom napadu i upadima poslednjih dana u ruskoj oblasti Kursk.

Butina: Zapad je umešan u napade

"Naravno da su umešani“, rekla je Butina za Rojters na pitanje da li je Zapad umešan. "Kada sam studirala u Sjedinjenim Državama, glavno pravilo je bilo: ’Ne bockaj ruskog medveda’. Šta tačno radi Zapad danas“, rekla je ona. Ruski medved je jedan od zaštitnih znakova Rusije i simbol ruske veličine i moći.

Butina, koja je provela 15 meseci u američkom zatvoru jer je delovao kao neregistrovani ruski agent, a sada je poslanik vladajuće partije Jedinstvena Rusija, rekla je da je napad na Rusiju akt "međunarodnog terorizma" jer je napadnuta civilna infrastruktura.

"Oni pokušavaju da poboljšaju svoju reputaciju prolivanjem krvi vojnom silom i terorizmom, to nije način na koji se pregovara", rekla je Butina.

Naš odgovor treba da bude na vojnom polju, što podrazumeva proterivanje ukrajinskih snaga danas i prebacivanje odgovornosti na one koji su zaista odgovorni za forsiranje i eskalaciju ovog sukoba, a to je Zapad“, rekla je Butina.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Posle Ukrajine, sledeća je...

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je danas u Kišinjevu da bi Moldavija mogla da bude "sledeća na redu" ukoliko Ukrajina padne i da podrška Ukrajini garantuje njen opstanak.

13:34

17.9.2024.

1 d

Podeli: