Svet 0

14.08.2024.

15:30

Oboren rekord: Najtopliji dan ovog leta

U Sloveniji je danas najtopliji dan ove godine, a u selu Dobliče u blizini Črnomelja, na jugoistoku te zemlje, izmereno je 38 stepeni Celzijusa, saopštila je Agencija za životnu sredinu.

Izvor: Tanjug

Oboren rekord: Najtopliji dan ovog leta
Shutterstock/Dugguphotovala

Podeli:

Ovo premašuje prethodni rekord od 37,8 stepeni Celzijusa, zabeležen u utorak, a toplotni talas će trajati do kraja nedelje, prenosi STA.

Visoke temperature su zabeležene i na većim nadmorskim visinama, a ermometar je pokazao 32,5 stepeni u severozapadnom selu Krn, koje se nalazi na nadmorskoj visini od 918 metara.

Toplotni talas koji je u toku trajaće najmanje do kraja ove nedelje, rekla je za STA meteorološkinja Veronika Hladnik Zakotnik.

Novi rekord za ovo leto bi biti postavljen u petak, kada će biti posebno vruće na istoku, severoistoku i jugoistoku zemlje. Agencija ne očekuje novi toplotni talas krajem avgusta, a Hladnik Zakotnik kaže da će se temperature verovatno zadržati na oko 30 stepeni do kraja sledeće nedelje.

Najviša temperatura u Sloveniji izmerena je 8. avgusta 2013. godine, kada je meteorološka stanica u Cerklju ob Krki na istoku zabeležila 40,8 stepeni.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

18 h

Podeli: