Svet 36

14.08.2024.

13:25

Ukrajinska vojska "melje": Zarobili Ruse FOTO

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski rekao je danas da je Ukrajina zarobila 100 ruskih vojnika u Kursku.

Izvor: Blic.rs, Skaj njuz

Ukrajinska vojska "melje": Zarobili Ruse FOTO
Profimedia

Podeli:

Na snimku postavljenom na Telegram nalogu ukrajinskog predsednika, prikazano je kako Sirski obaveštava Volodimira Zelenskog o novim informacijama o operaciji u Kursku.

Zelenski je rekao da su snage Kijeva nastavile da napreduju u pograničnom regionu i da su se od početka dana pomerile napred za jedan do dva kilometra u različitim pravcima.

"Jutarnji izveštaj glavnokomandujućeg Sirskog o situaciji u svim važnijim pravcima, posebno u oblastima Toreck i Pokrovsk, kao i o operaciji u regionu Kursk. Ne zaboravljamo ni na trenutak naš istočni front. Naložio sam glavnokomandujućem da ojača ovaj pravac koristeći opremu i zalihe koje trenutno obezbeđuju naši partneri. Napredujemo u Kurskoj oblasti, jedan do dva kilometra u raznim oblastima od početka dana. Zarobili smo više od 100 ruskih vojnika tokom ovog perioda. Zahvalan sam svima koji su uključeni!", poručio je Zelenski.

Ukrajinska vojska: Uništili smo ruski borbeni avion

Ukrajinska vojska takođe tvrdi da je uništila ruski borbeni avion iznad Kurska.

Generalštab Ukrajine je saopštio da je avion Su-34 tokom noći uništen tokom misije u pograničnom regionu Rusije.

"Rad na eliminaciji okupatora, njihove opreme i naoružanja se nastavlja kontinuiran," navodi se u saopštenju vojske.

Podeli:

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: