Svet 6

14.08.2024.

14:01

Rusi se povlače? "Demilitarizacija"

Litvanski ministar odbrane Laurinas Kasciunas održao je sastanak s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, a jedna od tema bio je i ukrajinski upad na rusku teritoriju, tačnije područje Kurska.

Izvor: Klix.ba

Rusi se povlače? "Demilitarizacija"
Profimedia

Podeli:

Tim povodom litvanski ministar odbrane je rekao kako Ukrajinci zaslužuju poštovanje zbog poteza koji je naterao Ruse da vrše dodatno preraspodelu trupa.

"Dozvolite mi da izrazim svoje poštovanje vašim akcijama i vašim manevrima na severu. Pogledajte kako se Ukrajinci bore za vas. Zbog vaše borbe, oni moraju da povuku svoje trupe iz Kalinjingrada. Mi to čak nazivamo i 'demilitarizacijom' Kalinjingrada koja se dešava zahvaljujući hrabrosti vaše vojske, zahvaljujući vašim odlukama", rekao je Kasciunas.

Poručili su i kako ukrajinske akcije podižu moral i litvanskom narodu.

"Ukrajinska operacija u regiji Kursk podigla je moral ne samo Ukrajincima, već i litvanskom društvu. Litvanci još više žele da podrže Ukrajince", zaključio je ministar odbrane.

Inače, osim Kurska situacija je teška i u regionu Belgoroda. Prvi čovek Belgorodske regije u Rusiji Vjačeslav Gladkov saopštio je kako će se u ovom delu Rusije proglasiti vanredno stanje zbog upada ukrajinskih trupa.

"Situacija u našoj Belgorodskoj oblasti i dalje ostaje izuzetno teška i napeta. Oružane snage Ukrajine svakodnevno granatiraju područje, uništene su kuće. Stoga od danas donosimo odluku da na celoj teritoriji Belgorodske oblasti proglasimo vanredno stanje", rekao je Gladkov.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: