Svet 1

13.08.2024.

19:34

Upad u Rusiju težak udarac: Putin "digao ruke" od njih?

Nedelju dana od kada su ukrajinske snage prvi put prešle granicu u Kursku oblast, upad ostaje glavna priča na ruskoj državnoj televiziji.

Izvor: Index.hr

Upad u Rusiju težak udarac: Putin "digao ruke" od njih?
Profimedia

Podeli:

Ali umesto da gledaocima pruži pouzdane informacije o dešavanjima na terenu, ruska državna televizija koristi upad u Kursk da podstakne narativ Kremlja o "ukrajinskoj agresiji".

Za ruske trupe se kaže da uspešno odbijaju ukrajinske "pokušaje" da probiju njihove linije, dok se upad naziva "terorističkim" činom protiv civila, a ne vojnim odgovorom na rusku invaziju na ukrajinsku teritoriju.

Ruski TV kanali pokušavaju da ubede gledaoce u besmislenost operacije, često koristeći rusku reč "avantura“ da je opišu. U emisiji na državnoj televiziji, jedan gost se požalio da niko nije pozvao na "olimpijski prekid vatre“.

Uveravaju Ruse u "kolosalne gubitke" Ukrajine

U političkom tok šou 60 minuta danas, voditeljka Olga Skabejeva je izjavila da Ukrajina trpi "kolosalne gubitke", a kola hitne pomoći čekaju preko granice i čekaju ranjene vojnike evakuisane sa fronta.

Osim toga, državna televizija nastoji da stvori sliku o zemlji ujedinjenoj u solidarnosti, gde volonteri hrle da pomognu onima koji su bili prinuđeni da napuste svoje domove, dok država istovremeno nudi izdašnu pomoć izbeglicama.

Ovo je u suprotnosti sa nekim izveštajima sa terena, poput lista Komersant, gde su meštani tvrdili da vlasti umanjuju razmere situacije i ne pružaju dovoljnu pomoć, prenosi Bi-Bi-Si.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: