Svet 0

13.08.2024.

14:42

Hamas jasan: Implementacija, a ne razgovori

Militantna grupa Hamas ostaje pri svom zahtevu da pregovori o primirju u Gazi ne počnu iznova već da počne njihova implementacija, izjavio je danas neimenovani zvaničnik, nakon što je u izraelskim vazdušnim napadima ubijeno najmanje 19 Palestinaca u enklavi.

Izvor: Tanjug

Hamas jasan: Implementacija, a ne razgovori
Shutterstock/Anas-Mohammed

Podeli:

SAD su juče saopštile da očekuju da mirovni pregovori, koji su zakazani za četvrtak, teku kako je planirano i da je dogovor o primirju ipak moguć, prenosi Rojters.

Portal Aksios izvestio je da je američki državni sekretar Entoni Blinken planirao da danas krene na razgovore u Katar, Egipat i Izrael.

Izraelska vlada je saopštila da će poslati delegaciju na pregovore u četvrtak, ali je Hamas zatražio plan za implementaciju predloga, a ne nastavak razgovora.

Zvaničnik Hamasa rekao je Rojtersu da je izveštaj Si-En-En (CNN) u kojem je navedeno da je grupa planirala da prisustvuje sastanku u četvrtak "pogrešan".

"Naša izjava pre neki dan bila je jasna: potrebna je implementacija, a ne više pregovora", rekao je zvaničnik, koji je odbio da bude imenovan.

Hamas želi sporazum o okončanju rata, dok izraelski premijer Benjamin Netanjahu kaže da se rat može završiti samo kada Hamas bude iskorenjen.

U međuvremenu, danas je u izraelskim vazdušnim napadima ubijeno 19 Palestinaca u centralnom i južnom pojasu Gaze, rekli su medicinari.

U jednom napadu poginulo je šest osoba u Deir Al-Balahu, uključujući majku i bliznakinje stare četiri dana, dok je još sedam Palestinaca ubijeno u napadu na kuću u obližnjem kampu Al-Bureij.

Četiri osobe su poginule u dva odvojena napada na kamp Al-Magazi u centralnom pojasu Gaze i u Rafi, a dvojica su ubijena u napadu na kuću u naselju Šeik Radvan u severnom delu Gaze, rekli su lekari.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: