Svet 0

13.08.2024.

15:53

Komandant čečenskih specijalaca potvrdio: Uništeni su

Većina ukrajinskih trupa koje su izvršile invaziju na Kursku oblast uništene su, a sve oblasti u kojima se kreću Oružane snage Ukrajine su pod kontrolom ruske vojske.

Izvor: Tanjug

Komandant čečenskih specijalaca potvrdio: Uništeni su
Profimedia/Yelena Afonina/TASS

Podeli:

Ovo je izjavio danas komandant specijalnih snaga Ahmat, zamenik načelnika glavnog vojno-političkog resora Ministarstva odbrane, general-major Apti Alaudinov za televiziju "Rusija 1".

"Situacija je pod kontrolom. Veći deo teritorije na kojoj se nalazio neprijatelj potpuno je blokiran. Čiste se naselja u kojima se nalazi neprijatelj, on se izbacuje sa mesta gde se nalazi", rekao je Aludinov, prenela je agencija RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, sve ruske jedinice rade na uništavanju neprijatelja "dobrim tempom".

Jedinice Oružanih snaga Ukrajine pokušale su 6. avgusta da zauzmu deo teritorije Sudžanskog okruga Kurske oblasti, međutim, kako je naveo načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, vojska je zaustavila napredovanje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio juče da je pokušaj prodora ukrajinskih snaga u Kursku oblast na rusko-ukrajinskog granici provokacija velikih razmera.

''Kao što znate, kijevski režim je izvršio još jednu provokaciju velikih razmera, pucajući neselektivno iz različitih vrsta oružja, uključujući projektile, na civilne zgrade, stambene zgrade i vozila hitne pomoći'', rekao je on.

Pročitajte još:

"Ako se Putinu ne sviđaju dešavanja, može jednostavno da ode..."

Britanci stavili zabranu Kijevu: Ovo oružje ne smete da koristite u Kursku

Obrt na frontu: Beže Rusi

Totalna katastrofa; Zauzimaju Rusiju: Pala 22 mesta

Ruski civili pružaju otpor; Ukrajincima naređeno: Ubijaj

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: