Svet 1

13.08.2024.

12:53

Provaljena izraelska odbrambena firma; Hapšenja u Engleskoj

Britanska antiteroristička policija optužila je sedam osoba za nasilne nerede zbog provale u zgradu izraelske odbrambene firme Elbit u jugozapadnoj Engleskoj, saopštili su danas tužioci.

Izvor: Tanjug

Provaljena izraelska odbrambena firma; Hapšenja u Engleskoj
EPA-EFE/Mark Thomas

Podeli:

Britansko krunsko tužilaštvo (CPS) saopštilo je da je sedam osoba, starosti između 20 i 51 godine, optuženo za krivična dela, nasilne nerede i provalu zbog incidenta u prostorijama Elbita u Južnom Glosterširu prošle nedelje.

"Po osnovu činjenica u ovom slučaju, CPS će podneti sudu da ova krivična dela imaju terorističku vezu", navodi se u saopštenju CPS-a, prenosi Rojters.

Grupa optuženih trebalo bi da se pojavi u londonskom Vestminsterskom sudu za prekršaje kasnije u toku dana. Grupa Palestine Action je saopštila da je lokacija na kojoj se nalazi Elbit u Filtonu vredan 35 miliona funti.

"Direktna akcija protiv Elbita ima za cilj da ovo poremeti: ciljanje na izvor kolonijalnog nasilja i genocida nad palestinskim narodom, podrivanje Elbitovog profiterstva svakodnevnim izraelskim masakrima", navodi grupa na svojoj veb-stranici.

Propalestinski demonstranti su više puta ciljali Elbit Sistems UK i druge odbrambene firme u Britaniji povezane sa Izraelom nakon početka sukoba u Gazi, navodi britanska agencija.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: