Svet 6

12.08.2024.

21:24

Rusija krenula na Zapad: Americi preti totalno uništenje

Ruski ministar odbrane Andrej Belousov je na otvaranju foruma o naoružanju u blizini Moskve naveo četiri uslova koji su, prema njegovim rečima, neophodni za uspeh u "oružanom obračunu sa kolektivnim Zapadom na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama".

Izvor: Klix.ba

Rusija krenula na Zapad: Americi preti totalno uništenje
EPA-EFE/SERGEI KARPUKHIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Podeli:

Belousov je naglasio da sukob sa Zapadom sada predstavlja "specijalnu vojnu operaciju", odnosno rat koji je Rusija pokrenula pre više od 900 dana napadom na susednu Ukrajinu. Odbrambene zapadne zemlje pomažu zemlji snabdevanjem vojne opreme i na druge načine.

Prvim osnovnim uslovom za ruski uspeh ministar smatra opremanje ruskih vojnika najsavremenijim naoružanjem, posebno visoko preciznim. "

"Drugi je primena novih taktičkih postupaka u vođenju borbenih dejstava, uključujući upotrebu bespilotnih i robotskih sistema“, rekao je Belousov na otvaranju trodnevnog foruma Armija-2024.

Treći uslov je nazvao "stvaranjem efikasnog komandnog sistema korišćenjem napredne tehnologije, uključujući veštačku inteligenciju“, a četvrti "stalnim usavršavanjem obuke“ vojnika, posebno komandanata.

Ruske trupe su izvršile invaziju na Ukrajinu po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina u februaru 2022. Bila je to ničim izazvana agresija Rusije koja je pokrenula najkrvaviji sukob u Evropi od Drugog svetskog rata.

Prema tvrdnji Moskve, koju je sada ponovio Belousov, sukob je nastao zbog "želje SAD i njenih saveznika da zadrže svoju dominaciju i ne dozvole izgradnju novog multipolarnog i egalitarnog svetskog poretka“.

Belousov je ugledni ekonomista kojeg je ruski predsednik Vladimir Putin imenovao na čelo Ministarstva odbrane nakon širenja korupcijskih skandala koji su pogodili tim Belousovljevog prethodnika Sergeja Šojgua, koji je na toj funkciji bio 12 godina.

Veruje se da Belousov, koji nema iskustva sa vojskom i ratovanjem, pre svega treba da obezbedi efikasnije korišćenje ogromnih izdataka za rat i vojsku i ograniči njihovu proneveru.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: