Svet 0

12.08.2024.

11:50

Izraelski ministar odbrane preneo američkom kolegi: Iran sprema napad širokih razmera

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je svom američkom kolegi Lojdu Ostinu da se Iran priprema za vojni napad širokih razmera na Izrael, preneo je portal Axios, dok je iz izraelskog ministarstva danas potvrđeno da su dvojica zvaničnika razgovarala.

Izvor: Tanjug

Izraelski ministar odbrane preneo američkom kolegi: Iran sprema napad širokih razmera
AP Photo/Muhammad Sajjad

Podeli:

Kako je navedeno iz tog ministarstva, Galant i Ostin su razmotrili operativnu i stratešku koordinaciju, kao i spremnost izraelske vojske pred pretnjama Irana, prenosi Rojters.

U međuvremenu, Ostin je naredio raspoređivanje podmornice sa navođenim raketama na područje Bliskog istoka.

Američka vojska je već ranije saopštila da će razmestiti dodatne avione lovce i borbene brodove mornarice u region kako bi pojačla izraelsku odbranu.

Lokalne novinske agencije u petak su citirale izjavu zamenika komandanta Iranske revolucionarne garde da je Iran spreman da izvrši naređenje vrhovnog komandanta Ajatole Ali Hamneija da "strogo kazni" Izrael zbog ubistva lidera palestinske militantne grupe Hamas Ismaila Hanijea u Teheranu 31. jula.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: