Svet 9

12.08.2024.

10:12

"Pali" Čečeni VIDEO

Želim da živim, projekt pod vođstvom ukrajinske obrambene obaveštajne službe, objavio je snimak ruskih ratnih zarobljenika koji govore kako dolaze iz čečenskog grada Groznog.

Izvor: Index.hr

"Pali" Čečeni VIDEO
Profimedia/Yelena Afonina/TASS

Podeli:

Ukrajinci tvrde kako su navedeni Čečeni zarobljeni u Kurskoj oblasti u Rusiji.

"Naše snage zarobile su te kadirovce duboko u pozadini, daleko od granice. Kažu da su pokušali da pobegnu kako ne bi bili uhvaćeni. Ramzan Kadirov jednom je rekao da se pripadnici jedinice Ahmat nikad ne predaju. Pa, obično to ne čine jer se skrivaju u pozadini, ali situacija u Kurskoj oblasti se brzo razvijala, a ovi pripadnici Ahmata nisu se ni pokušali suprotstaviti", poručeno je iz projekta Želim da živim. 

Reč je o ukrajinskom državnom projektu koji ima za cilj da pomogne vojnicima ruske vojske da se sigurno predaju u zarobljeništvo.

Projekt je u septembru 2022. godine pokrenuo Koordinacijski štab za postupanje s ratnim zarobljenicima koji deluje uz podršku Ministarstva obrane i obrambene obaveštajne službe, piše Ukrajinska Pravda. 

Pročitajte još:

Ukrajinski zvaničnik: Poslali smo na hiljade vojnika u Kursk, ovo su nam tri cilja

Rusi u problemu: Udar na Kursk promenio tok rata?

"Poslednji trzaj Kijeva"

Tajna gasne stanice u Kurskoj oblasti: Zašto je Sudža važna i ko najviše gubi njenom blokadom?

Ruski vojni blogeri: Naše komandante treba streljati, to su idioti

Ukrajinci sve bliže nuklearnoj elektrani

Podsetimo, ukrajinski vojnici su prošlog utorka preko granice upali u Kursku oblast u Rusiji. Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je ukrajinsku operaciju provokacijom. Ukrajinci su uspeli da prodru u rusku teritoriju i da uspostave određena uporišta i zarobe velik broj ruskih vojnika. 

Igor Korpunkov, gradonačelnik ruskog grada Kurčatova, u kojem se nalazi nuklearna elektrana Kursk, izvestio je da se borbe sada vode nekoliko desetina kilometara od granica grada, ali je pozvao stanovnike da ne paniče.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: