Svet 1

11.08.2024.

22:08

Rusija reaguje na požar u elektrani: "Započeli su nuklearni teror"

Kijev je, pod vođstvom Zapada, potkopao globalnu energetsku bezbednost i sada se upustio u nuklearni teror na kontinentu, istakla je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Izvor: Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.

Rusija reaguje na požar u elektrani: "Započeli su nuklearni teror"
Profimedia

Podeli:

Zaharova je komentarisala požar u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani (ZNPP) nakon udara Oružanih snaga Ukrajine (OSU) na Energodar.

"Teroristi u Kijevu, pod vođstvom kolektivnog Zapada, uništili su svoju zemlju, ubili narod Ukrajine, potkopali globalnu energetsku i prehrambenu bezbednost, a sada su započeli nuklearni teror na kontinentu", kazala je Zaharova, prenosi TAS.

Podsećanja radi, u nuklearnoj elektrani Zaporožje u Ukrajini je primećena vatra, ali i dim koji se vije u nebo. Snimak je objavio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

"Iz Nikopolja smo zabeležili da su ruski okupatori zapalili vatru na teritoriji Zaporoške nuklearne elektrane. Trenutno su nivoi radijacije u granicama normale. Međutim, dokle god ruski teroristi drže kontrolu nad nuklearnom elektranom, situacija nije i ne može biti normalna" rekao je Zelenski.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: