Svet 2

11.08.2024.

14:33

Zaharova traži: Osudite terorističke napade Ukrajine

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozivalo je međunarodne organizacije da osude terorističke napade Ukrajine na regione Ruske Federacije.

Izvor: Tanjug

Zaharova traži: Osudite terorističke napade Ukrajine
Profimedia

Podeli:

Ovo je izjavila danas portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izrazivši uverenje da će "odgovor biti stidljivo ćutanje relevantnih struktura". 

"Još jednom pozivamo međunarodne organizacije da osude terorističke napade ukrajinskih ekstremista, iako smo sigurni da će odgovor biti stidljivo ćutanje relevantnih struktura", ocenila je Zaharova u izjavi objavljenoj na sajtu ruskog ministarstva spoljnih poslova, prenosi RIA Novosti.

Ona je naglasila da rusko ministarstvo spoljnih poslova najoštrije osuđuje napade ukrajinskih oružanih snaga usmerene na uništavanje civilne infrastrukture, ubijanje i zastrašivanje civila.

Prema rečima Zaharove, režim u Kijevu savršeno razume da ovi varvarski postupci nemaju smisla sa vojne tačke gledišta, ali nastavlja da otplaćuje "zajmove koje su im dali njihovi gospodari".

"Očigledno je da su ovi ukrajinski raketni napadi i napadi dronovima na ruske regione terorističke prirode", poručila je Zaharova i podsetila da su ukrajinske oružane snage u noći 11. avgusta izvele masivan raketni napad na Kursk.

"Na grad su ispaljene taktičke rakete Točka-U, od kojih je većina pogođena ruskim PVO sistemima, ali je jedan pogodio stambenu višespratnicu i povredio 13 civila od kojih su dvoje u teškom stanju.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: