Svet 19

10.08.2024.

16:54

Rusi spremni da unište Nemačku: "Videćete tenkove u centru Berlina"

Poslednjih dana Dmitrij Medvedev aktivno objavljuje pretnje na društvenim mrežama, a poslednja je bila upućena Nemačkoj.

Izvor: Avaz.ba

Rusi spremni da unište Nemačku: "Videćete tenkove u centru Berlina"
Profimedia

Podeli:

Naime, Medvedev se pozvao na pisanje nemačkog Bilda u kome se naglašava da su se nemački tenkovi vratili u Rusiju, aludirajući na nemačke donacije tenkova ukrajinskoj vojsci, koji se sada koriste u ofanzivi na rusku teritoriju.

"Nemački list Bild objavio je revanšistički članak u kome s ponosom najavljuje povratak nemačkih tenkova na rusko tlo. Kao odgovor, učinićemo sve da najnovije ruske tenkove dovedemo na Trg Republike," rekao je Medvedev.

U tom kontekstu, bivši predsednik Rusije je mislio na trg u Berlinu gde se nalazi Bundestag, odnosno nemački parlament.

Medvedev je ranije komentarisao ukrajinsku ofanzivu i rekao da Rusija više ne treba da govori o ograničenjima kada je reč o ukrajinskoj teritoriji.

"Od ovog trenutka specijalna vojna operacija (termin koji Rusi koriste za rat u Ukrajini) treba da dobije otvoreno eksteritorijalni karakter. Ovo više nije samo operacija vraćanja naših zvaničnih teritorija i kažnjavanja nacista.

Moguće je i potrebno ići u druge delove Ukrajine. U Odesi, Harkovu, Dnjepropetrovsku i Nikolajevu. Do Kijeva i dalje. Ne bi trebalo da postoje ograničenja. Sada se o tome može i treba razgovarati otvoreno i bez stida i diplomatskih naklona," smatra on.

Podeli:

19 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: