Svet 5

09.08.2024.

23:27

Zelenski likuje nakon velikog napada: "Radimo na tome da ograničimo Rusiju"

U svom večerašnjem govoru ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je rekao da je u poslednja tri dana "posebno delotvorno popunjavanje fonda za razmenu zarobljenika".

Izvor: Blic.rs

Zelenski likuje nakon velikog napada: "Radimo na tome da ograničimo Rusiju"
Profimedia

Podeli:

On je očigledno mislio na ukrajinsku operaciju u ruskoj Kurskoj oblasti.

"Posebno želim da se zahvalim našim vojnicima i jedinicama koji doprinose punjenju fonda za razmenu – hvataju okupatore i time pomažu da se naš narod oslobodi iz ruskog ropstva. Ovo je izuzetno važno, a u poslednja tri dana bilo je posebno uspešno", rekao je Zelenski.

"Pored toga, stigli su izveštaji od strane Spoljne obaveštajne službe i Generalnog direktorata za obaveštajne poslove (HUR) o kratkoročnim izgledima, sposobnostima i ciljevima terorističke države. Radimo na tome da dodatno ograničimo sposobnost Rusije da vodi ovaj rat", dodao je Zelenski.

"Rusija uvek zna gde njeni projektili udaraju"

Ukrajinski predsednik se dotakao i ruskog napada na supermarket u Konstantinovki u Donjeckoj oblasti , u kom je oštećena infrastruktura, na desetine zgrada, pošta, prodavnica i stambenih kuća. U napadu je povređeno više od četrdeset ljudi, dok je život izgubilo 14 osoba.

"Operacija spasavanja je u toku i biće učinjeno sve da oni budu spaseni. Rusija uvek tačno zna gde njeni projektili udaraju — ovo je smišljen i ciljani akt ruskog terora", naveo je Zelenski za sve ljude koji su ostali zarobljeni ispod ruševina.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: