Svet 9

09.08.2024.

22:40

Srušio se avion sa 62 osobe, nema preživelih; Novi detalji nesreće FOTO/VIDEO

Putnički avion sa 62 putnika i članova koji se srušio danas u brazilskom mestu Vinjedo, u blizini Sao Paula, počeo je da gubi visinu minut i po pre pada, pokazuju podaci o praćenju leta sa Flajradara24.

Izvor: Tanjug, B92

Srušio se avion sa 62 osobe, nema preživelih; Novi detalji nesreće FOTO/VIDEO
Tanjug/Felipe Magalhaes Filho via AP

Podeli:

U nesreći nema preživelih, potvrdio je predsednik Luis Inasio Lula da Silva. "Moram da prenesem veoma loše vesti i voleo bih da svi ustanu kako bismo odali poštu minutom ćutanja jer se upravo u gradu Vinjedo, u Sao Paolu, srušio avion sa 58 putnika i četiri člana posade i čini se da su svi poginuli. Želim da zamolim za minut ćutanja za žrtve", napisao je predsednik Brazila Luiz Inasio Lula da Silva na platformi X (Tviter).

Avion koji se srušio proizveden je 2010. a od 2012. godine je u vlasništvu kompanije Voepass Linhas Aéreas.

Ovo je avionska nesreća sa najvećim brojem žrtava od 2007. godine kada je poginulo 199 ljudi. Guverner Sao Paula oformio je krizni kabinet zbog avionske nesreće u Vinjedu, koji se nalazi u unutrašnjosti države.

"Ovaj krizni kabinet će činiti savezna vlada, državna vlada i brazilsko vazduhoplovstvo", rekao je guverner Tarsicio de Freitas, prenosi CNN Brazil.

Uzrok pada aviona još nije poznat, a istraga je pokrenuta.

Prema informacijama prevoznika Voepass Linhas Aéreas, radi se o turboelisnom avionu ATR-72, koji se srušio na putu između Kaskavela i Guaruljosa.

Prema rečima gradskog sekretara za bezbednost, Osmira Kruza, letelica se srušila u naseljenom mestu, ali niko na zemlji nije povređen.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: