Svet 10

09.08.2024.

18:05

Pentagon opravdava: "Putin danas da povuče vojsku"

Pentagon nije zabrinut zbog napredovanja ukrajinskih snaga u ruskoj oblasti Kursk, izjavila je danas portparolka Pentagona Sabrina Sing.

Izvor: Index.hr

Pentagon opravdava: "Putin danas da povuče vojsku"
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Podeli:

"Ne, jer se na kraju dana Ukrajina bori za svoju suverenu teritoriju koja je na udaru susedne zemlje. Dakle, ako želimo da deeskaliramo tenzije, kao što smo govorili od početka, najbolji način da se to uradi je da Putin danas donese odluku o povlačenju svojih snaga iz Ukrajine", rekao je Sing na pitanje o potencijalnoj eskalaciji tenzija zbog ulaska ukrajinskih snaga u region Kursk.

Portparolka Pentagona je naglasila da Ukrajina čini sve da nastavi sa oslobađanjem svoje suverene teritorije, a u taj scenario se uklapaju i događaji u Kurskoj oblasti.

"Ovo nije eskalacija"

"Nastavićemo da podržavamo Ukrajinu sistemima koji su joj potrebni. Ne vidimo ovo kao eskalaciju u bilo kom smislu. Ukrajina čini ono što treba da uradi da bi bila uspešna na bojnom polju", rekla je portparolka Pentagona.

Ona je istakla da je napredak Ukrajine u regionu Kurska u skladu sa američkom politikom, iako je napomenula da se SAD i dalje protive dalekometnim udarima na teritoriju Rusije.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: