Svet 0

09.08.2024.

17:48

"Opasnost za ceo svet"

Vršilac dužnosti iranskog ministra spoljnih poslova Ali Bakeri upozorio je danas da Izrael predstavlja opasnost, ne samo za Palestince, već i za ceo islamski svet, pozivajući islamske nacije da ojačaju međusobne veze protiv zajedničkih neprijatelja.

Izvor: Tanjug

"Opasnost za ceo svet"
EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA

Podeli:

Bakeri je ove primedbe izneo tokom sastanka sa somalskim kolegom Ahmedom Moalimom Fikijem, na marginama sastanka Izvršnog komiteta Organizacije islamske saradnje (OIC) u Džedi, u Saudijskoj Arabiji, prenosi agencija Tasnim.

"Smatramo da islamske zemlje treba da ojačaju svoje odnose u skladu sa zajedničkim interesima i u suočavanju sa neprijateljima islamskog sveta", rekao je Bakeri pozdravljajući inicijativu Somalije za obnavljanje odnosa između dve zemlje.

On je naglasio da Iran ne vidi "nikakva ograničenja u razvoju i širenju odnosa sa afričkim zemljama".

Iranski diplomata je takođe osudio izraelske akcije tokom poslednjih meseci, dodajući da je "cionistički režim koristio napredno američko oružje za masakr nedužnih Palestinaca", navodi Tasnim.

Istakao je da "Izrael nije samo pretnja palestinskom narodu, već i pretnja celom islamskom svetu" i pozvao na praktične korake islamskih zemalja protiv Tel Aviva.

Ministar spoljnih poslova Somalije je izrazio zadovoljstvo zbog održanog sastanka i osudio izraelske "agresije na teritorijalni integritet, suverenitet i stabilnost Islamske Republike Iran".

On je takođe pohvalio ulogu Irana u podršci narodu Palestine i zahvalio Teheranu na podršci u obezbeđivanju stabilnosti i bezbednosti Somalije od terorizma, i dodao da Somalija nastoji da "razvija i produbi odnose između Mogadiša i Teherana".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: