Svet 0

09.08.2024.

14:10

Hamas ima novi zahtev: Oslobodite člana Centralnog komiteta

Militantna grupa Hamas zatražila je danas da u prvoj fazi sporazuma sa Izraelom, o prekidu vatre i oslobađanju talaca, bude oslobođen član Centralnog komiteta Fataha Marvan Barguti.

Izvor: Tanjug

Hamas ima novi zahtev: Oslobodite člana Centralnog komiteta
EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Podeli:

Posrednici sporazuma, uključujući Sjedinjene Američke Države, prihvatili su zahtev da Barguti bude među prvim zatvorenicima koji će biti oslobođeni u zamenu za taoce u Gazi, i to ukoliko Izrael i Hamas finalizuju sporazum, o kojem se već mesecima pregovara, prenosi Tajms of Izrael.

Barguti služi pet doživotnih kazni u izraelskom zatvoru zbog učešća u planiranju tri teroristička napada u kojima je ubijeno pet Izraelaca tokom Druge intifade.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Skaj njuz Arabija na koji se poziva Tajms of Izrael, navodi da je Hamas zahtevao oslobađanje Bargutija, jer je ta grupa svesna da ne može da povrati vlast u Gazi i da Bargutija može iskoristiti kao saveznika.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: