Svet 0

09.08.2024.

12:04

Pelosi priznala: Bajden je morao da odustane

Bivša predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi izjavila je da je dugo bila nezadovoljna izbornom kampanjom predsednika Džozefa Bajdena pre nego što je odustao od trke za novi mandat u Beloj kući.

Izvor: Tanjug

Pelosi priznala: Bajden je morao da odustane
EPA-EFE/BONNIE CASH / POOL

Podeli:

"Nikada nisam bila naročito impresionirana Bajdenovom političkom operacijom. Osvojili su Belu kuću. Bravo. Ali moje brige su bile da se to neće ponovo desiti i da se mora doneti nekakva odluka da bi se to ponovo dogodilo. Predsednik je morao doneti odluku da bi to moglo da se (ponovo) desi", rekla je Pelosijeva u intervjuu za nedeljnik Njujorker.

Pelosijeva (84) je izrazila svoje lično nezadovoljstvo snagom Bajdenove kampanje, sugerišući da aktuelni predsednik nije bio u stanju da ponovo pobedi svog suparnika Donalda Trumpa, iako je to uspešno učinio 2020. godine.

Iako je Nensi Pelosi u privatnim kontaktima sa predsednikom Bajdenom izražavala zabrinutost zbog loših rezultata anketa sprovedenih u junu i julu ove godine tek nedavno je počela javno da se oglašava ukazujući da Bajdenova kampanja nije u poziciji za pobedu.

Ipak, u inutervjuu za njujorški magazin nije potvrdila da je imala ključnu ulogu u nastojanjima da se Bajden nagovori da odustane od kandidature.

"Stvarno sam želela da se on odluči za bolju kampanju, jer nisu bili suočeni s činjenicom šta se zaista dešava," rekla je Pelosijeva nakon što je pohvalila Bajdenove uspehe.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: