Svet 9

09.08.2024.

8:59

"Bomba"; Lukašenko je rekao: "Ako se Rusija raspadne..."

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, veliki saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, počeo je da otvoreno govori o mogućnosti da se Rusija raspadne.

Izvor: Index.hr

"Bomba"; Lukašenko je rekao: "Ako se Rusija raspadne..."
EPA-EFE/DMITRY ASTAKHOV / SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE POOL MANDATORY CREDIT

Podeli:

On je u Minsku, na sastanku Veća ministara unutrašnjih poslova, zajednice zemalja koje obuhvata uglavnom zemlje bivšeg SSSR-a, rekao da će svi biti uvučeni u vrtlog ako se Rusija raspadne.

"Možda nijedna od naših država neće moći bez ovog jedinstva. Ako to danas ne shvatimo, odvojeno će se baviti nama. Ali, ako se Rusija raspadne, svi ćemo biti uvučeni u vrtlog", rekao je beloruski lider.

Na sastanku je šef države takođe istakao i važnost jedinstva i saradnje u ZND-u i upozorio na pokušaje traženja kratkoročnih koristi.

"U svetlu nedavnih događaja, uključujući specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, mnogi, i vođe i bezbednosni zvaničnici, počeli su da traže neku korist za sebe. To ne bi trebalo biti tako," rekao je Lukašenko.

"Na osnovu svog iskustva, reći ću da je život sada vrlo turbulentan i promenjljiv. Mnogi traže koristi i udaljavaju se od našeg opšteg trenda razvoja stvorenog u sovjetsko doba. Neki misle: ‘Ostaćemo podalje od Rusije, ona je pod sankcijama. Bojimo se da i mi ne dođemo pod njih i tako dalje... Tražimo svoje interese.’ Nemojte to da radite", poručio je Lukašenko, pa dodao:

"Ko zna šta će se sutra dogoditi s nama, s našim državama i hoćemo li se morati obratiti Rusiji za pomoć. Nedavni događaji pokazuju da nismo nigde dobrodošli. Ili Rusija, ili mi. Moramo se držati zajedno," rekao je šef države.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: