Svet 14

09.08.2024.

9:55

Vagner je stigao? Osveta počinje... VIDEO

Na društvenoj mreži X osvanuo je snimak dugačke kolone vojske za koju se tvrdi da je podrška ruskim vojnicima u Kurskoj oblasti koja je pod žestokim napadima Ukrajine.

Izvor: B92.net

Vagner je stigao? Osveta počinje... VIDEO
EPA-EFE/ANTON MATROSOV

Podeli:

Takođe se tvrdi, iako zvanične potvrde nema, da su u pitanju ozloglašeni plaćenici grupe Vagner čiji šef Jevgenij Prigožin je poginuo u avionskoj nesreći, doduše pod nerazjašnjenim okolnostima.

Budući da je pre toga izveo pobunu Vagnerovaca koji su skoro domarširali do Moskve, brojni poznavaoci prilika u Rusiji smatraju da je Prigožin zapravo likvidiran, a da je naredba stigla sa samog vrha ruske države.  

Na snimku objavljenom na društvenoj mreži X vidi se dugačka kolona vozila, mahom vojnih, za koju se tvrdi da je reč o pojačanjima koja Rusija šalje u region Kursk, koji je pod jakim udaruima ukrajinskih snaga. Takođe se tvrdi i da su Vagnerovci već ušli u borbe s ukrajinskim snagama.

U Kurskoj oblasti takođe je proglašeno vanredno stanje, a stanovništvo beži.

Postoje i snimci na istoj društvenoj mreži na kojima lokalno stanovništvo moli predsednika Rusije Vladimira Putina da im pomogne.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: