Svet 17

08.08.2024.

19:12

Juriš: Ukrajinci se probili; Ovo su zauzeli MAPA

Ukrajinske snage probile su najmanje dve ruske odbrambene linije u prodoru u područje Kurska, prikazuju karte koje je objavio Institut za proučavanje rata.

Izvor: Index.hr

Juriš: Ukrajinci se probili; Ovo su zauzeli MAPA
Profimedia/ Diego Herrera Carcedo / Anadolu/ABACAPRESS.COM

Podeli:

Sukobi su izbili u utorak u regionu koji se graniči s ukrajinskom severoistočnom regijom Sumi. Ovaj upad uključuje više ukrajinskih jedinica, među kojima su i elitna 22. mehanizovana brigada i 82. vazdušno-jurišna brigada.

ISW je izvestio da geolocirani snimci pokazuju da su ukrajinska oklopna vozila napredovala do položaja nešto više od 10 kilometara unutar ruske granice, dok su ruski izvori izvestili da je zauzeto 11 naselja.

Ukrajinske snage takođe navodno pokušavaju da napreduju duž auto-puta Suja-Korenovo i sada se bore na ivicama ta dva naselja. Mapa ISW-a takođe prikazuje ukrajinske snage koje uzimaju ruske ratne zarobljenike u blizini Suje, za koje je istraživački centar rekao da ih ima oko 40.

Nezavisna ruska novinska agencija objavila je svoju mapu prijavljenih ukrajinskih dobitaka, za koju je rekla da je skoro identična mapi ISV.

"Ovo područje pokriva 350 kvadratnih kilometara", objavila je agencija – područje otprilike veličine Filadelfije ili Atlante.

Podeli:

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: