Svet 0

08.08.2024.

17:55

Nastavak drame u Barseloni: Policajac pomagao Pudžemonu u bekstvu?; Uhapšen je

Portparol katalonske specijalne jedinice Mosos potvrdio je danas da je jedan od njenih službenika uhapšen u vezi sa istragom bekstva katalonskog separatističkog lidera Karlesa Pudžemona.

Izvor: Tanjug

Nastavak drame u Barseloni: Policajac pomagao Pudžemonu u bekstvu?; Uhapšen je
EPA-EFE/QUIQUE GARCIA

Podeli:

Španski mediji su objavili da je automobil koji je pripadao uhapšenom službeniku korišćen u Pudžemonovom bekstvu, prenosi Gardijan.

Portparol Mososa rekao je da policija nije iznela detalje o tom pitanju sem što je potvrdila hapšenje.

Pudžemon se ranije danas pojavio pred svojim pristalicama u Barseloni, uprkos nalogu za hapšenje posle napuštanja Španije pre sedam godina.

On je pred oko 3.500 pristalica održao kratak govor, a njegovo pojavljivanje bilo je propraćeno jakim policijskim snagama, piše Pais i dodaje da je nakon kratkog pojavljivanja Pudžemon nestao u nepoznatom pravcu. Nakon kratkog govora u kojem je rekao da nema nameru da odustane, Pudždemon je nestao među ljudima. Policija je postavila kordone kod gradske skupštine gde se očekivalo da će Pudžemon otići.

Nakon što je pobegao, policijske jedinice su na putu proveravale vozila širom grada, što je, kako prenosi AP, napravilo gužve u saobraćaju, a proveravala je i vozila koja su se kretala auto-putevima ka susednoj Francuskoj.

U međuvremenu, potraga je obustavljena.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: