Svet 6

08.08.2024.

13:45

Donirala humanitarnoj organizaciji 50 dolara; Sada joj preti 15 godina zatvora

Ruski tužioci tražili su kaznu od 15 godina zatvora za Kseniju Karelinu, američko-rusku državljanku optuženu za izdaju zbog donacije humanitarnoj organizaciji koja podržava Ukrajinu.

Izvor: Index.hr

Donirala humanitarnoj organizaciji 50 dolara; Sada joj preti 15 godina zatvora
Profimedia

Podeli:

Karelinu se sudi u Jekaterinburgu, a presuda, koja se ranije očekivala u četvrtak, odložena je za 15. avgust, prenosi Rojters.

Rođena je u Rusiji, ali je emigrirala u SAD 2012. godine, a američko državljanstvo je dobila 2021. godine. FSB je ranije ove godine uhapsio Karelinu u Los Anđelesu nakon što je sletela u Rusiju da poseti svoju porodicu u Jekaterinburgu.

Istražitelji su podigli optužnicu za izdaju nakon što su u njenom mobilnom telefonu otkrili da je donirala 51,80 dolara Razomu, humanitarnoj organizaciji koja pruža pomoć Ukrajini.

FSB tvrdi da sredstva na kraju idu ukrajinskoj vojsci.

Razom je bio "zgrožen" njenim hapšenjem.

Na sajtu organizacije se navodi da je angažovana na nizu projekata poput isporuke paketa prve pomoći, šporeta, generatora, radija i vozila za ukrajinske lekare na prvoj liniji fronta.

Razom takođe pomaže ukrajinskoj deci i ugroženim grupama pogođenim ratom, što uključuje obezbeđivanje hrane, skloništa, psihološke pomoći i vode za piće.

 

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: