Svet 3

08.08.2024.

9:25

Planirano da se baci bomba na koncertu Tejlor Svift; Jedan od osumnjičenih s Balkana

Kako pišu austrijski mediji, nakon otkazivanja koncerata Tejlor Svift zbog planiranih terorističkih napada, jedan od uhapšenih je s prostora Severne Makedonije.

Izvor: Index.hr

Planirano da se baci bomba na koncertu Tejlor Svift; Jedan od osumnjičenih s Balkana
Profimedia

Podeli:

Podsetimo, sva tri koncerta poznate američke pevačice koji je trebalo da se održe u Beču, otkazana su nakon što je policija uhapsila dvojicu muškaraca osumnjičenih za planiranje napada.

Jedan od uhapšenih je s područja Severne Makedonije, a kako saznaju austrijski mediji, planiran je napad bombom. Takođe, saznaje se i da je jedan od uhapšenih 19-godišnjak, koji je pre mesec dana položio zakletvu Islamskoj državi.

Generalni direktor za javnu bezbednost Franz Ruf rekao da je taj 19-godišnji austrijski državljanin uhapšen u sredu ujutro u Ternicu, u pokrajini Donja Austrija. Kako pišu austrijski mediji, mladićevi roditelji su s područja Severne Makedonije, a radikalizovao se na internetu. Der Standard piše i da bi mogao biti psihički labilan te da je ukrao hemijske supstance od svog poslodavca.

Drugo hapšenje izvršeno je u Beču poslepodne, ali nema informacija o osumnjičenom.

Prema informacijama austrijskih medija, dvojica mladića dogovarala su napad šifrovanim porukama.

Ruf je rekao da su pronađene hemijske tvari u kući u Ternicu i da su one trenutno na analizi. Prema policijskim izvorima, plan je bio da se napravi bomba.

Iz policije su naveli da pored dvojice uhapšenih, traže još troje ljudi, prenose austrijski mediji.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: