Svet 16

08.08.2024.

14:41

Predaja Rusa; Primećen F-16; Žestoko je: Oboren Mig-29, presretnute HIMARS rakete

Eksperti Instituta za proučavanje rata (ISW), analizirajući prikupljene podatke, potvrdili su napredovanje ukrajinskih trupa do 10 kilometara duboko u rusku Kursku oblast.

Izvor: Klix.ba

Predaja Rusa; Primećen F-16; Žestoko je: Oboren Mig-29, presretnute HIMARS rakete
EPA-EFE/MARKIIAN LYSEIKO

Podeli:

"Ukrajinske snage su potvrdile napredovanje do 10 kilometara u ruskoj oblasti Kursk usred nastavka mehanizovanih ofanzivnih operacija na ruskoj teritoriji 7. avgusta," navodi se u saopštenju.

 

Više o situaciji na Istočnom frontu čitajte u našem Blogu UŽIVO.

U pregledu se navodi da su geolokacijske slike objavljene 6. i 7. avgusta pokazale da su se ukrajinska oklopna vozila navodno pomerila na položaj duž autoputa 38K-030, otprilike 10 kilometara od rusko-ukrajinske granice.

Do sada potvrđeni obim i položaj ukrajinskog napredovanja u Kurskoj oblasti pokazuju da su ukrajinske trupe probile najmanje dve ruske odbrambene linije i jedno uporište.

"Odgovor Kremlja na ofanzivne aktivnosti Ukrajine u regionu Kurska do sada je bio kontradiktoran, jer ruski zvaničnici pokušavaju da izbalansiraju predstavljanje napora kao značajne ukrajinske eskalacije sa izbegavanjem preuveličavanja njegovih potencijalnih implikacija i rizikovanjem domaćeg nezadovoljstva", navodi se u analizi.

Podeli:

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: