Svet 0

07.08.2024.

21:18

Oluja je i dalje tu, i mogla bi da ojača

Tropska oluja "Debi" se danas zadržala nad priobalnim delom saveznih američkih država Džordžije i Severne i Južne Karoline, noseći sa sobom obilnu kišu.

Izvor: Tanjug

Oluja je i dalje tu, i mogla bi da ojača
Shutterstock/ANTIVAR

Podeli:

Predviđa se da će se oluja relativno sporo kretati širom južnih država, preneo je AP.

Prema najnovijoj prognozi, "Debi" bi mogla da ojača iznad Atlantskog okeana pre nego što se njen centar ponovo pomeri u unutrašnjost kasno večeras ili sutra rano ujutru.

"Debi" je u ponedeljak uveče pogodila Floridu kao uragan i odnela šest života. Pet saveznih američkih država proglasilo je vanredno stanje, reč je o Floridi, Džordžiji, Južnoj Karolini, Severnoj Karolini i Virdžiniji. Merilend je usvojio deklaraciju o stanju pripravnosti.

U međuvremenu, američka vlada je odobrila saveznu pomoć u slučaju katastrofe za Floridu, Džordžiju, Južnu Karolinu i Severnu Karolinu, navodi se u saopštenju Federalne agencije za vanredne situacije.

Oluja i grmljavina koje su pogodile oblast Njujorka, dovele su do poremećaja aviosaobraćaja.

Na sva tri glavna aerodroma u regionu LaGuardiji, Džon F. Kenedi internešenalu i Njuark liberti internešenalu letovi su otkazani ili odloženi.

Brojni letovi su otkazani i na manjim aerodromima na jugoistoku, kao što je međunarodni aerodrom Mirtl bič u Južnoj Karolini.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: