Svet 0

07.08.2024.

14:48

Privremenom premijeru poništena presuda; Nobelovac se vraća kući

Sud u Bangladešu danas je poništio presudu privremenom premijeru Muhamedu Junusu u slučaju koji se odnosi na kršenje zakona o radu, rekao je njegov advokat.

Izvor: Tanjug

Privremenom premijeru poništena presuda; Nobelovac se vraća kući
EPA-EFE/MONIRUL ALAM

Podeli:

Junus je izašao iz pritvora uz kauciju nakon što mu je u januaru izrečena šestomesečna zatvorska kazna jer nije stvorio socijalni fond za zaposlene u njegovoj kompaniji Gramin Telekom, prenosi Rojters.

Istovremeno, Junus je rekao novinarima da se raduje povratku u zemlju i pripremi za budućnost nakon što su nedavni protesti primorali bivšu premijerku Šeik Hasinu da napusti Bangladeš.

''Radujem se što ću se vratiti kući i videti šta se dešava i kako možemo da se organizujemo da se izvučemo iz nevolje u kojoj se nalazimo", rekao je on na pariskom aerodromu Šarl de Gol, gde je čekao let za Daku.

Premijerka Šeik Hasina podela ostavku i u ponedeljak pobegla u inostranstvo, usled nasilnih nemira protiv njene vlade, što je učinilo i nekoliko ministara u bivšoj vladi.

Hasina je napustila Bangladeš u ponedeljak nakon 15 godina na vlasti, zbog protesta protiv sistema kvota za dodelu državnih poslova, a dobitnik Nobelove nagrade za mir Muhamed Junus biće na čelu privremene vlade Bangladeša do narednih izbora.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: