Svet 7

07.08.2024.

12:49

Stigla jeziva pretnja: Dobićete snažan i definitivan odgovor

General iranske vojske Sajed Abdolrahim Musavi rekao je na konferenciji za novinare da Izrael uskoro može očekivati odgovor Irana i osvetnički napad na ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanije.

Izvor: Klix.ba

Stigla jeziva pretnja: Dobićete snažan i definitivan odgovor
EPA/MAJID ASGARIPOUR

Podeli:

Musavi je u razgovoru sa novinarima čestitao Hamasu na izboru novog lidera, a potom se osvrnuo na aktivnosti Izraela.

"Cionistički režim će uskoro dobiti snažan i definitivan odgovor. U to nema sumnje. Zločinačka banda koja se ne pridržava nijednog zakona i bezobzirno čini takve apsurdne radnje koje su suprotne svim zakonima, verovanjima i običajima, shvatila je brzinu sopstvenog pada i želi da se spase od propasti, to se sigurno neće dogoditi“, rekao je general iranske vojske.

Posle napada Izraela u Teheranu, tokom kojeg je ubijen lider Hamasa Ismail Hanije, situacija na Bliskom istoku se dodatno zaoštrila, a svet i dalje očekuje uzvratni napad Irana.

Uprkos brojnim izvorima, još uvek nije poznato koliko će napad Irana biti intenzivan i da li će imati sličnosti sa napadom koji je izveo Teheran u aprilu 2024.

Takođe, sve češće se pominje da bi Izrael mogao biti napadnut sa dve strane, i iz Irana i iz Libana, a taj napad treba da predvode snage Hezbolaha.
 

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: