Svet 27

07.08.2024.

16:41

Izvedena tajna akcija; Rusi beže? VIDEO

Ukrajinski specijalci pokušali su u ranim jutarnjim satima uu utorak 6. avgusta da izvrše amfibijski napad na teritoriju koju su okupirali Rusi na ušću reke Dnjepar.

Izvor: Kijev post

Izvedena tajna akcija; Rusi beže? VIDEO
Profimedia

Podeli:

Kako prenosi Kijev post, jedinica za aktivnu akciju "Artan" i ukrajinska odbrambena obaveštajna služba (GUR) izveli su operaciju na privremeno okupiranoj Tendri u severnom delu Crnog mora.

Tokom operacije, kako navodi GUR, Ukrajinci su uništili ruske snage, njihovu opremu i utvrđenja. Snimak operacije objavljen je na stranici obaveštajne agencije na društvenim mrežama.

Tokom bitke, ruske okupacione snage su pretrpele kadrovske gubitke, ali se tačan broj ukrajinskih gubitaka razjašnjava, izvestio je Kijev post.

"Posle izvršenja dodeljenog zadatka, uključujući i tajni deo, vojni obaveštajci su se povukli bez gubitaka", navodi se u saopštenju GUR-a.

Napomenuto je da ovo nije prva uspešna aktivna operacija specijalnih snaga GUR-a na okupiranom delu Tendre, uske peščane obale dužine oko 65 km i širine do 1,8 km, koja se nalazi na ušću reke Dnjepar, u blizini Hersona, gde se uliva u severni deo Crnog mora.

"Takve akcije su samo deo plana velikih razmera ukrajinskih bezbednosnih i odbrambenih snaga, koji je u toku", dodala je obaveštajna agencija.

Proruski milbloger Ribar, s druge strane, opisao je pokušaj iskrcavanja kao neuspešan: "Oko 3 sata ujutro, 12 čamaca sa trupama AFU (Oružane snage Ukrajine) krenulo je, nameravajući da izvrše desant. Kao rezultat kratke bitke, prva tri čamca su uništena – izbačena su na obalu. Preostalih devet se okrenulo i krenulo u suprotnom smeru."

Podeli:

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: