Svet 6

07.08.2024.

15:16

Rusi, našli su ih

Pripadnici partizanske grupe “Ateš” sa Krima izvršili su dodatna izviđanja oko Sevastopolja tokom kojih su uočili dva desantna broda Crnomorske flote.

Izvor: Kijev post

Rusi, našli su ih
EPA-EFE/ SHAHZAIB AKBER

Podeli:

Kako je preneo KIjev post, jedan od ta dva broda prethodno je bio na meti Odbrambenih snaga Ukrajine, a drugi koji je prethodno pripadao Ukrajini.

Grupa "Ateš" navela je da su ruske snage sakrile svoje brodove u uvale među dizalicama i lučkom infrastrukturom, nadajući se da će ih spasiti.

"Otkrili smo dva desantna broda u zalivu Kilen, od kojih je jedan ‘Konstantin Olšanski’, ukraden iz Ukrajine 2014. godine", navodi se u saopštenju partizana objavljenom u utorak, 6. avgusta.

Fotografije koje je objavila grupa "Ateš"  jasno pokazuju dva ruska desantna broda na pristaništu, uključujući i brod "Konstantin Olšanski".

Partizani su istakli da su ukrajinske snage već uništile polovinu brodova Crnomorske flote. "Prosledili smo sve prikupljene informacije ukrajinskim odbrambenim snagama i nema sumnje da će uskoro još neprijateljskih brodova potonuti", dodali su.

Zaliv Kilen se nalazi u Sevastopoljskom zalivu, oko 4 kilometra od glavnog ulaza, oko 300 kilometara od ukrajinske teritorije.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: