Svet 0

07.08.2024.

10:35

Policija spremna za nove nerede; Oglasio se gradonačelnik

Britanska policija saopštila je danas da je 6.000 policajaca spremno za nerede koje je putem izvora otkrila da se spremaju na 30 lokacija, a građanima se obratio i gradonačelnik Londona Sadik Kan.

Izvor: Tanjug

Policija spremna za nove nerede; Oglasio se gradonačelnik
Tanjug/Jacob King/PA via AP

Podeli:

Već je uhapšeno više od 400 ljudi zbog nereda koji su zahvatili Britaniju, a koji su izbili nakon tragedije u Sautportu, gde su prošle nedelje u napadu nožem ubjene tri devojčice, a narednih dana očekuje se još više hapšenja, piše britanski Telegraf.

Kan je na platformi Iks poručio da nasilje i neredi neće biti tolerisani.

"Neredi, rasizam i nasilje koje smo mogli da vidimo protekle nedelje širom zemlje zaista su šokantni. Svestan sam izveštaja desničarskih grupa kako će napasti određene lokacije u Londonu i ono što mogu da kažem jeste da: ukoliko prekšiš zakon, snosićeš posledice", napisao je Kan na Iksu.

Napomenuo je da nasilje i neredi na ulicama Londona neće biti tolerisani.

On je rekao da policija radi sa zvaničnicima opština i šefovima lokalnih organizacija kako bi zaštitili lokacije koje bi potencijalno mogle da budu na udaru.

"Znam da su scene nasilja uplašile Muslimane i nacionalne manjine, tako da molim svoje sugrađane da pokažu da je naša vrlina briga i saosećajnost", kazao je gradonačelnik Londona.

Govoreći sinoć iz Dauning strita, premijer Kir Starmer rekao je da očekuje da se kazne oni koji su učestvovali u nemirima.

Protestni skupovi širom Engleske održavaju se nakon što su u napadu nožem 29. jula ubijene tri devojčice u plesnom studiju u Sautportu, a osmoro dece povređeno, od kojih je petoro u kritičnom stanju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: